Benefity užívania včelieho chleba (pergy)

Včelí chlieb resp. perga je vynikajúca potravina plná zdravých enzýmov, medu, nektáru a prospešných mikroorganizmov.

Čerstvo zozbieraný peľ mladé včely spracujú a nechajú tri mesiace kysnúť, kým sa z neho nestane včelí chlieb.

Ako užívať včelí chlieb

Včelí chlieb resp. perga je peľová náplň, ktorú zbierajú včely z kvetov rastlín.

Peľ kvetov sa pod vplyvom enzýmov slín, špeciálnych kvasinkových húb, prospešných baktérií a s takmer úplnou absenciou molekúl kyslíka postupne mení na včelí chlieb, pergu.

Poznáte včelí chlieb?

Včelí chlieb resp. perga (niekedy označovaný ako pokrm Bohov) je jedinečný produkt, ktorý nemožno synteticky vyrobiť v laboratóriu. Vyrobiť ho dokážu iba včely vo vnútri úľa.

Je bohatý na vitamíny, minerály, aminokyseliny, antibiotiká, stopové prvky, enzýmy a mnoho ďalších výživných prvkov.

Vzácny produkt včiel, vyrobený z peľu, medu a enzýmov

Pôsobením jedinečnej mikrobiálnej flóry, vzniká fermentáciou vo včelých plástoch unikátny produkt s vysokou výživovou a terapeutickou hodnotou.

Sledujte nás na

Citát o včelách:

Václav Ducháč:
"Úloha včel na naší planetě v žádném případě nespočívá v produkci medu na mlsání  pro vyšší savce, ale v opylování miliónů květů na ovocných stromech,  zeleninových zahradách, loukách, polích a lesích. Bez včel by nebylo opylení,  žádných rostlin, žádných zvířat, žádných lidí."

medaren logo male