Benefity užívania včelieho chleba (pergy)

Včelí chlieb resp. perga je vynikajúca potravina plná zdravých enzýmov, medu, nektáru a prospešných mikroorganizmov.

Čerstvo zozbieraný peľ mladé včely spracujú a nechajú tri mesiace kysnúť, kým sa z neho nestane včelí chlieb.

Ako užívať včelí chlieb

Včelí chlieb resp. perga je peľová náplň, ktorú zbierajú včely z kvetov rastlín.

Peľ kvetov sa pod vplyvom enzýmov slín, špeciálnych kvasinkových húb, prospešných baktérií a s takmer úplnou absenciou molekúl kyslíka postupne mení na včelí chlieb, pergu.

Poznáte včelí chlieb?

Včelí chlieb resp. perga (niekedy označovaný ako pokrm Bohov) je jedinečný produkt, ktorý nemožno synteticky vyrobiť v laboratóriu. Vyrobiť ho dokážu iba včely vo vnútri úľa.

Je bohatý na vitamíny, minerály, aminokyseliny, antibiotiká, stopové prvky, enzýmy a mnoho ďalších výživných prvkov.

Vzácny produkt včiel, vyrobený z peľu, medu a enzýmov

Pôsobením jedinečnej mikrobiálnej flóry, vzniká fermentáciou vo včelých plástoch unikátny produkt s vysokou výživovou a terapeutickou hodnotou.

Sledujte nás na

Citát o včelách:

Mária Terézia:
"Užitočnosť včelárstva, v ktorom mnohí pracovití poddaní našli čistý a istý zdroj k zaplateniu daní tak potrebných. Venujme úsilie tomu, aby sme tomuto dôležitému hospodárskemu odvetviu venovali zvláštnu pozornosť a  podporu a v našej krajine ho postupne zvelebovali a šírili."

medaren logo male